Durant tres dies, membres de La Konfraria de la Vila del Pingüí estaran a l'Aula d'autoformació Pasqual Ollé editant el mapa de La Palma de Cervelló a OpenStreetMap...
--> Qualsevol persona amb ganes de col·laborar i aprendre, des de nens fins a avis.
--> Necessitem gent que conegui La Palma, tant els carrers del poble com els boscos i voltants.
--> També necessitem gent amb facilitat per la informàtica i amb ganes d'aprendre a editar a OpenStreetMap.
--> També necessitem gent que disposi de GPS i estigui disposa't a recòrrer alguns camins per obtenir tracks.
--> També necessitem gent que ens faci adonar dels nostres descuits o errors en el mapa...
en definitiva, es tracta d'un treball col·laboratiu, o sigui que és molt fàcil que cadascú hi aporti el seu granet de sorra!!
--> Georeferenciar els camins dels boscos de La Palma, cabanes, torrents, curs de la riera i salts d'aigua i altres elements naturals.
--> Georeferenciar el Polígon de Can Mascaró, l'urbanització de Can Vidal i altres zones més allunyades del nucli urbà.
--> Completar el mapa del nucli urbà amb detalls que hi manquen, com per exemple, el Passeig de Santa Rita (que cal referenciar amb GPS, arbres singulars, velocitats màximes dels carrers, etc.
Pots venir els dilluns 16, 23 i 30 de gener de 18h a 19:30h a l'Aula d'autoformació Pasqual Ollé.
També pots editar OpenStreetMap des de casa, i a Twitter ens trobaràs al hashtag #LaPalmaOSM, i pots contactar amb nosaltres a .
Una bona guia que t'ajudarà en les teves primeres edicions és la que va el·laborar La Konfraria de la Vila del Pingüí: "JOSM: Editant a OpenStreetMap a partir d'una ortofoto de La Palma de Cervelló".
També pots utilitzar la "Guia para principiantes" a la wiki d'OpenStreetMap.
Per marcar punts al mapa t'anirà molt bé "Marcar punts al mapa d'OpenStreetMap (a OSM o amb icones personalitzades per a pàgina web)", tutorial elaborat per La Konfraria de la Vila del Pingüí.
Per conèixer millor el projecte pots veure la presentació "OpenStreetMap - Què més podem fer?" que va fer en Jaume Figueras pel darrer taller d'OSM a La Palma de Cervelló (30-01-12).
Guia d'etiquetatge de la wiki d'OSM: Map Features (castellà)
La llista de correu del grup d'OpenStreetMap Espanya en què pots subscriure-t'hi o realitzar-hi consultes és Talk-es. En aquesta caixa de cerca de Google pots escriure-hi el que vols cercar (en castellà, perquè la llista de correu és d'àmbit nacional) i et retornarà el resultat de la cerca dins dels correus intercanviats pels usuaris de talk-es:
CloudMade Maps (permet personalitzar l'estil de visualització del mapa), Open CycleMap (amb la informació més important per a ciclistes), OSM Transport (amb informació del transport públic), Mapa ITO (poden veure's diferents capes: edicions, pistes, etc), GeoFabrik Map Compare (per comparar una zona en dos mapes diferents), OpenTrailView (per ubicar fotografies panoràmiques al mapa)
i Mapes històrics (i informació a la wiki de mapes històrics).Marble (aplicació per descarregar que permet visualitzar mapes d'OSM), Map Sherpa i Walking Papers (per passar mapes OSM a paper), ITO OSM Mapper (visor d'edicions a OSM, cal registrar-se), Aplicacions per Android que utilitzen OSM, OpenLayers (per desenvolupadors i webmasters)
L'entitat sense ànim de lucre Amics del programari lliure assoc.
La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma.
Casal de la gent gran de La Palma
CELP - Centre excursionista La Palma
Germandat de Sant Isidre
OpenStreetMap és un projecte col·laboratiu per crear mapes de contingut lliure usant dades obtingudes mitjançant dispositius GPS i altres fonts de dades. Les dades dels mapes (coordenades) i les imatges obtingudes amb elles es lliuren sota la llicència Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0. (definició a la Viquipèdia). Com a la pròpia Wiki del projecte s'explica: "El projecte OpenStreetMap està pensat per crear i proporcionar dades geogràfiques de manera lliure, com per exemple mapes de carrers i carreteres, a tothom qui ho desitgi. Aquest projecte va començar perquè la majoria de mapes que penseu que són lliures no ho són; de fet, tenen restriccions tècniques i/o legals que impedeixen als usuaris el seu ús de forma creativa, productiva o sorprenent en noves aplicacions" (veure aquest text a la Wiki).
Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons
El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+. La icona del GPS correspon a IconShock i la del mapa a LazyCrazy, amb diferents tipus de llicències.