Un Konfrare participarà al Google Summer of Code 2014

Des de la Konfraria estem molt contents d’informar-vos que enguany un dels cofundadors i actual membre de la nostra associació participarà aquest estiu al Google Summer of Code 2014. El Google Summer of Code és un programa anual (que va iniciar-se l’any 2005) en què Google remunera als estudiants que són capaços de completar un projecte de progrmari lliure durant l’estiu (extret de la Viquipèdia). Evidentment això és un orgull per a nosaltres i desitgem que el nostre konfrare aconsegueixi completar els seus objectius.

El konfrare que participarà al Google Summer of Code és l’Edgar Riba, i ho farà amb el projecte «Real Time Pose Estimation Tutorial and DLS implementation» (enllaç al projecte) que forma part del projecte OpenCV. Podeu veure una petita mostra sobre el que es treballarà en el projecte en aquest vídeo.
L’Edgar és un membre molt actiu de la Konfraria des dels seus inicis, i l’any 2012 va realitzar una xerrada pel Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day 2012) a la Palma de Cervelló (web) sobre el sistema operatiu Android. La seva xerrada, que portava per títol «Què s’amaga rere el teu mòbil?» la podreu trobar en aquest enllaç. També podeu seguir-lo a GitHub (edgarriba) i a Twitter (@edgarriba) 😉


OpenCV (pàgina oficial), o Open Source Computer Vision Library és una llibreria de programació dirigida a principalment a la visió per computador. Aquesta llibreria és multiplataforma, gratuïta i es distribueix sota una llicència BSD (programari lliure). Vegeu-ne més a la Viquipèdia.

L’anècdota del tema està en què el Dia de la Llibertat del Programari 2013 de la Palma de Cervelló (web), a partir de la idea de què Anonymous no és ningú i som tots, va exposar-se un portàtil (bé, en un inici havia de ser una Raspberry Pi, però vam tenir problemes tècnics) amb una càmera web en què s’havia programat OpenCV perquè tot aquell que es mirés la càmera aparegués a la pantalla amb la màscara de Guy Fawkes. Una petita demostració del poder d’OpenCV que va captivar a tot aquell que hi passava pel davant.
L’Edgar mirant la seva creació amb Open CV
Captura de pantalla amb els membres de la Konfraria després del DLP 2013
Des d’aquí volem felicitar a l’Edgar per la iniciativa i volem mostrar-li tot el nostre suport en aquest projecte que de ben segur que arribarà a bon port 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *