Què?

A la Konfraria de la Vila del Pingüí celebrem el Dia de la Llibertat del Programari («Software Freedom Day»), la celebració mundial pel programari lliure.


Quan?

El divendres 19 de setembre de 2014 a la Palma de Cervelló (Baix Llobregat). Ho fem el divendres com a prèvia als actes que Caliu organitza el dissabte 20 de setembre.


On?

Utilitzarem : el Teatre Aliança Palmarenca, i el Cafè de l'Aliança.
Veure'n el mapa i el «com arribar».


Com?

Xerrades, tallers, diferents paradetes amb demostracions, Linux install party, sopar de germanor... En definitiva, un ambient distès per passar una tarda-vespre agradable.


Creació de materials amb Cycles

16:00h-18:00h - Cycles és el nou motor de renderitzat de Blender. En aquest taller s'ensenyarà el seu funcionament bàsic i com aprofitar algunes de les seves funcions més potents. Mestre: Andreu Cabré.
Inscriu-me


Introducció al QGIS 2.0

16:00h-20:00h - Taller sobre la millor aplicació lliure SIG (sistema d'informació geogràfica), de les eines bàsiques fins a crear un mapa, amb Carlos López Quintanilla.
Cal portar ordinador portàtil
Inscriu-me


Ubuntu

19:00h-20:00h - Xerrada «Instal·lacions alternatives i configuració avançada de l'Ubuntu» amb Josep Gallart: sistema de fitxers i permisos, GRUB, instal·lació de programari, etc.
Presentació (PDF)


Viquimarató

16:00h-21:00h - Trobada de viquipedistes per ampliar el màxim l'article de la Palma de Cervelló i els articles relacionats. Amb el suport de l'Àlex Hinojo.
Cal portar ordinador portàtil
Inscriu-me


Taula rodona: migracions

18:00h-19:00h - L'Ajuntament de Caldes de Montbui ha migrat al LibreOffice. Coneix com ho han fet amb el regidor de Caldes, Josep Gallart.
Presentació (PDF)


Demo drones+OpenCV

18:00h-20:00h - Demo de vol de tricòpters (maquinari lliure) amb G. Giménez i V. Vaquero, i programació amb OpenCV amb l'E. Riba (GSoC).
Inscriu-me


Robòtica i programari lliure

20:00h-21:00h - Què és ROS? Exemples d'un programari lliure que ha ajudat a fer créixer el camp de la Robòtica, amb Martí Morta.
Slides - GitHub


Linux Install Party

17:30h-21:00h - Porteu-nos el vostre ordinador i us hi instal·larem una distribució de GNU/Linux (Ubuntu) sense cap tipus de cost. Per més informació feu clic al botó de l'interrogant.


Sopar de Germanor

21:00h - Venda de tiquets al Cafè de l'Aliança. Menú: Taules d'embotits i formatges, patates braves, croquetes, refresc i gelat o cafè.
Tiquets 12€, venda anticipada
(10€ sopar + 2€ col·laboració DLP)


Resum horaris DLP 2014

Per facilitar-vos la vostra organització, disposeu d'una fulla resum amb totes les activitats i els horaris, amb enllaços als formularis d'inscripció.


Objectius

Què volem?

  • Celebrar la llibertat del programari i la gent que hi ha al seu voltant
  • Acostar el programari lliure a la gent i ajudar a comprendre les implicacions de la llibertat del programari
  • Ajudar a decidir-se a adoptar el programari lliure i els estàndards oberts
  • Ajudar en la migració cap al programari lliure i els estàndards oberts

Imatges del 2013

Fotos i vídeos