Quant a

Som Amics del programari lliure associació la Konfraria de la Vila del Pingüí de la Palma de Cervelló, una entitat sense ànim de lucre que es va fundar el 18 de setembre de l’any 2010 (Dia de la Llibertat del Programari) amb l’objectiu de fomentar l’ús del programari lliure i l’accés lliure a les noves tecnologies.

L’associació està inscrita al registre d’entitats del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número de registre 44022 – J / 1 i està classificada com a entitat cultural.

Article 2
Els fins de l’associació són:

 1. Donar a conèixer els sistemes operatius lliures (basats en GNU/Linux, BSD, OpenSolaris o altres que puguin aparèixer en el futur) i fomentar-ne el seu ús.
 2. Donar a conèixer el programari lliure i fomentar-ne el seu ús
 3. Facilitar les migracions des de programari restrictiu a programari lliure
 4. Promocionar l’ús de programari lliure en les institucions i entitats de La Palma de Cervelló.
 5. Crear una xarxa social local de suport entre els palmarencs que vulguin realitzar una migració, o bé, que ja han migrat i els cal suport en determinats aspectes del programari.
 6. Garantir l’accessibilitat a la xarxa a la població de La Palma de Cervelló, en les millors condicions de cobertura i econòmiques possibles.
 7. Interactuar amb les diferents entitats del pobles a través de punts en comú.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents:

 1. Establir línies de diàleg amb l’Ajuntament de La Palma de Cervelló perquè els fins de l’associació existeixin en l’agenda d’actuacions de l’equip de govern.
 2. Establir línies de diàleg amb l’oposició per donar a conèixer els fins de l’associació, així com les demandes realitzades a l’equip de govern.
 3. Establir línies de diàleg amb institucions locals tals com escoles, biblioteques, etc.. per donar a conèixer els fins de l’associació i buscar fórmules de cooperació.
 4. Creació de pàgines web de difusió dels fins de l’associació
 5. Creació i desenvolupament de xarxes socials a través d’Internet

En queda exclòs tot ànim de lucre.

Per associar-se bla, bla…