Aquest any tenim previst que torni la paella al Pla de Sant Joan, un plat amb el que va engegar-se el dinar popular de l’Aplec i que durant molts anys ha estat substituït per la botifarra amb mongetes i cansalada.

Ben aviat esperem poder tenir els tiquets a la venda, estigueu molt atents perquè no se’n vendran el dia de l’Aplec.

Es podran comprar tiquets de paella de marisc i de paella vegetariana, i la paella la realitzarà l’empresa Cor del Montseny que lidera la Marissa Pelàez.

El Cor del Montseny és una empresa que es defineix com una experiència d’artesania culinària vinculada a la natura.

A més de realitzar paelles per a esdeveniments també elaboren els seus productes propis que podeu veure al seu lloc web: cordelmontseny.cat i també al seu compte d’Instagram a @cordelmontseny.

Una mica d’història

El primer Aplec que es va realitzar l’any 1998 no tenia entre les seves activitats la del dinar popular, però molts assistents a aquell Aplec van comentar que en trobar-se amb amics i gent coneguda al Pla els hagués vingut molt de gust de poder quedar-s’hi a dinar.

Amb el suport de mossèn Toni i alguns palmarencs i palmarenques va realitzar-se a l’Aplec el 1999 el primer dinar popular amb una gran paella. Els tiquets d’aquella paella es venien a 1000 pessetes (aproximadament uns 6€). Va ser tan gran l’èxit que es va repetir el plat els següents dos anys (2000 i 2001) però ara ja amb l’ajuda d’un càtering.

Paella realitzada a l’Aplec del Pla de Sant Joan del 2000

A partir del 2001 però, l’organització va renovar el dinar a l’estil de l’Esmorzar de pagesos i va començar a servir botifarra amb mongetes i cansalada. La botifarra era del Montseny, i tant la botifarra, com la botifarra negra, botifarra blanca, cansalada, etc… sortien d’una matança del porc. Però això és una altra història que explicarem en alguna altra entrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *