El dissabte 18 de maig, en el marc de les festes de Sant Isidre i concretament de l’Aplec al Pla de Sant Joan, el CELP (Centre Excursionista de la Palma) i l’AFA (Associació de famílies de l’escola el Solell) han organitzat conjuntament una excursió matinal per gaudir-ne en família i descobrir l’entorn del Pla de Sant Joan.

Informació pràctica

Dissabte 18 de maig de 2024
10.00h
Escola el Solell (entrada principal)
Carrer Alberes, s/n – la Palma de Cervelló
5.5 Km
Fàcil (per a totes les edats)
Cal portar l’esmorzar, aigua i crema solar

Descripció de la ruta

Començarem a caminar en direcció a la masia de can Pongem (S. XVII) i ens enfilarem pel bosc cercant les penyes, fins a trobar l’amagada ermita de Sant Vicenç Ferrer (S. XV). Els més valents també podran acostar-se a les coves de la torre elèctrica.

Arribarem dalt les penyes (on tindrem bones vistes del terme municipal de la Palma) i des d’allà agafarem un sender fins a les escales de la pedrera abandonada Glòria.

Iniciem el descens resseguint les tres pedreres de la Palma: Glòria (abandonada), del Turó Roig (en procés de restauració) i Anna (activa) fins a arribar a la part final del camí Estret.

El camí Estret ens portarà al Pla de Sant Joan, on gaudirem de l’ermita de Sant Joan de l’Erm (s. XIII) i de les activitats que s’hi celebraran durant tot el dia en motiu de l’Aplec al Pla de Sant Joan.

Sabíeu què?

a la pedrera Anna la presència de fòssils Strombus coronatus (una espècie de gastròpode) del Pliocè, suggereix l’existència d’un mar càlid similar al Carib en aquella època

l’ermita de Sant Vicenç Ferrer es construí en canonitzar-lo (1455) pel supòsit que hauria viscut com a ermità al bosc de can Pongem

l’any 1928 es transportaven pedres de la pedrera Glòria a la fàbrica de Ciment Molins a través de cable aeri

Un mar a la Palma??

Aquesta imatge és una simulació de com el mar hauria arribat a la Palma de Cervelló a l’època del Pliocè (de 5,3 a 2,6 milions d’anys).

Podeu trobar tota la informació sobre la pedrera Anna a la fitxa del mapa de patrimoni cultural:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *