Mostrar la paperera a l’escriptori Gnome (Ubuntu)

Els que senten enyorança del Windows quan comencen a treballar amb l’Ubuntu possiblement un dels temes que trobaran més molestos és el fet de què a l’escriptori… No hi ha paperera!
No ens atabalem, la cosa és força senzilla. En primer lloc cal executar el gconf-editor, que permet configurar diferents aspectes del Gnome.
Per executar-lo tenim dos camins (escolliu el que més us agradi):
  1. Pulsar la tecla ALT+F2. S’obrirà una finestra que diu “Executa una aplicació”. Llavors escriurem dins del requadre: “gconf-editor” (sense les cometes) i pulsarem l’enter i ja estarem a l’editor de la configuració.
  2. El segon sistema consisteix a obrir un Terminal (des del menú superior Aplicacions > Accessoris > Terminal) i quan s’obri la finestra després del símbol $ hi escrivim “gconf-editor” (sense les cometes) i pulsem l’enter, també així haurem entrat a l’editor de la configuració.
Ja som a l’editor de la configuració del Gnome, ara només cal anar desplegant les carpetes clicant sobre el triangle. En primer lloc desplegarem la carpeta anomenada apps. Quan l’hem oberta buscarem la carpeta que hi diu nautilus i també la despleguem. Dins d’aquesta darrera carpeta busquem la carpeta que hi diu desktop i no la podem desplegar; cliquem a sobre i s’obrirà un panell a la dreta.
Al panell de la dreta hi apareixeran diverses coses, podem fixar-nos en:
  • computer_icon_visible
  • home_icon_visible
  • network_icon_visible
  • trash_icon_visible (la que ens interessa)
  • i finalment, volumes_visible
Cadascun d’aquests apartats té a la seva dreta una casella de verificació (marcat o no marcat). Si volem tenir la paperera a l’escriptori seleccionem l’opció trash_icon_visible i ja la tindrem allà.
L’opció computer refereix a quelcom similar a “Mi PC”, l’opció home refereix a la carpeta de l’usuari, l’opció network a les xarxes, i l’opció volumes a la visibilitat o no a l’escriptori dels CD, DVD, USB, discs durs externs, càmeres fotogràfiques, etc… (per tant aquesta darrera cal tenir-la sempre marcada).
Espero que els hagi estat d’utilitat, i intenteu no pensar tant en el Windows!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *