Programa predeterminat per obrir arxius (Ubuntu)

De vegades ens podem trobar què arxius amb determinades extensions (per exemple, .mp3 o bé .doc) voldríem que s’obrissin de manera predeterminada amb certes aplicacions. Això té una solució molt senzilla.

El que haurem de fer en primer lloc és anar a buscar un arxiu amb l’extensió que ens interessa. Per exemple, a l’escriptori tinc un arxiu PDF.
Quan jo faig un doble clic sobre l’arxiu, aquest s’obre amb el “Visualitzador de documents”, i jo el que vull és que al fer-li un doble clic me l’obri amb l'”Adobe Reader”.

Clico sobre l’arxiu amb el botó dret del ratolí, i seleccionaré la opció “Propietats”. Una vegada dins de les propietats de l’arxiu, seleccionaré la pestanya “Obre amb..”, on m’apareixeran totes les aplicacions amb les que puc obrir l’arxiu. Veuré que la opció seleccionada per defecte és “Visualitzador de documents”, només caldrà canviar-la per “Adobe Reader”.

Podem comprovar com des d’aquest moment tots els arxius PDF s’obriran amb l'”Adobe Reader” quan els fem un doble clic.

Pots fer el mateix amb qualsevol tipus d’extensió (.mp3, .mpeg, .html, .doc, .jpeg, .png, etc.)

Si et trobessis què l’aplicació que vols que obri aquell tipus d’arxiu no t’apareix en el llistat “Obre amb…”, sempre tens la opció d’afegir-la manualment. Primer cliques sobre el botó “Afegeix” i et sortirà un nou llistat amb totes les aplicacions (abans només et sortien les que en principi poden obrir el tipus de fitxer seleccionat), pots marcar-la des d’aquí. Si en el llistat tampoc t’apareix, llavors pots introduir l’ordre personalitzada; que sovint serà del tipus:
usr/bin/nom_aplicació
(com per exemple, usr/bin/firefox)

Espero que us hagi estat d’utilitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *