Modificar opcions del Grub de manera fàcil (reduïr nombre de kernels a mostrar, per exemple)

Segur que més d’un acaba cansat de l’interminable llistat de kernels que apareixen al menú grub quan arranquem el sistema. O bé voldríem que enlloc de 10 segons ens en deixés 15 per triar amb quin sistema operatiu volem entrar, o voldríem canviar el sistema operatiu amb el que s’entra per defecte quan passa el temps establert, etc.
 
Hi ha una aplicació perfecte per editar la configuració del grub sense massa complicacions, es tracta de Grub Costumizer.

 

 

Per poder instal·lar-lo és molt senzill, explicarem com fer-ho des del Terminal. Obrirem el Terminal (Aplicacions > Accessoris > Terminal) i hi escriurem la següent comanda (podem fer un “Copia” i “Enganxa”):

 

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer

 

Amb aquesta comanda el que haurem fet és afegir el repositori necessari per a descarregar aquesta aplicació.
Continuarem introduint al Terminal la següent comanda:

 

sudo apt-get update && sudo apt-get -y install grub-customizer

 

La primera part de la comanda actualitzarà les fonts del programari (descarregant informació del repositori que hem afegit abans), i la segona instal·larà el programa en sí.


Ara ja el podrem anar a buscar a Aplicacions > Eines del sistema > Grub Costumizer i executar-lo.

Per fer desaparèixer sistemes operatius i versions del kernel del nostre grub només cal deseleccionar les caselles, i des del botó “Preferències” podrem escollir el sistema operatiu amb el que volem que s’entri per defecte, i variar el temps d’espera.

 

La informació per la publicació d’aquesta entrada ha estat extreta d’aquí.
 
Espero que serà d’utilitat!
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *