Muntar imatge ISO a Ubuntu Natty amb Furius ISO Mount

Ja que parlarem d’arxius ISO abans de res us volem recomanar que descarregueu un arxiu ISO creat pel Col·lectiu de programari lliure de Valls i l’Alt Camp HackLabValls que han tingut la magnífica iniciativa de crear el CD de Cultura Lliure 1.0. Podeu descarregar el CD des d’aquí. El CD conté música i llibres lliures, així com quatre vídeos explicatius sobre la cultura lliure i Creative Commons. A la seva pàgina podeu consultar-ne tots els continguts al detall. Em sumo a aquesta iniciativa fent-ne disfusió.
Comencem
Bé, suposem que hem descarregat una imatge .ISO (com el CD de Cultura Lliure 1.0) i abans de cremar-la (gravar-la en un format físic, com un CD) volem consultar-ne els continguts, llavors hauríem de muntar la imatge .ISO.
En realitat això és molt senzill amb les eines adequades, nosaltres recomanem per a aquesta finalitat l’ús de Furius ISO Mount.

Furius ISO Mount és una aplicació que permet muntar arxius ISO i que per sort, està als repositoris de l’Ubuntu Natty Narwhal. Podem instal·lar-lo escrivint en un Terminal (Alt+F2, escrivim terminal i pulsem enter):

sudo apt-get install furiusisomount

Evidentment també podem instal·lar-lo des del Centre de Programari de l’Ubuntu, o des del Gestor de paquets Synaptic.
Llancem l’aplicació (Alt+F2, escrivim furiusisomount i pulsem enter) i només cal que cliquem sobre el botó “Browse” per cercar l’arxiu .ISO en qüestió, per després clicar sobre el botó “Mount”. Apareixerà a l’escriptori un nou dispositiu amb el nom de la imatge que acabem de muntar. En el nostre cas cdhlv1-0.iso.

Per desmuntar la imatge només cal seleccionar la imatge a Furius ISO Mount que surt a la secció “Mounted images” (veure el punter del ratolí a la imatge) i posteriorment cliquem al botó “Unmount” que s’haurà activat (amb color, com a la imatge).

O sigui, tot plegat ben senzill!
Espero que sigui d’utilitat.

Pots trobar al Col·lectiu de programari lliure de Valls i l’Alt Camp HackLabValls a Twitter (@HackLabValls, de fet, així hem conegut la iniciativa CD de Cultura Lliure 1.0).
També pots seguir a alguns konfrares a Twitter: Konfrare Albert (@La_Konfraria) i Konfrare David (@kdtravet) de La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *