RadioTray: Emissores en català a Natty Narwhal (Ubuntu) funcionant

No fa pas gaire, des de La Konfraria de la Vila del Pingüí vam compartir un arxiu per gaudir d’un munt d’emissores de ràdio en català al nostre Ubuntu o qualsevol distribució on poguéssim fer-hi funcionar la petita aplicació d’escriptori RadioTray, podeu veure l’entrada completa aquí. D’aquesta aportació també se’n van fer ressò a GnuLinux.cat i a OpenPitu (el blog lliure en català).
Recent instal·lada la darrera versió d’Ubuntu -la 11.04 Natty Narwhal– i passats uns dies, quan anem recol·locant cada cosa al seu lloc és possible que ens trobem amb què no podem escoltar les emissores de ràdio en català (ni cap altra) amb RadioTray, simplement perquè no funciona.
Per arreglar-ho haurem d’editar l’arxiu config.xml, i per fer-ho escriurem al Terminal:
gedit /home/usuari/.local/share/radiotray/config.xml

Aquesta comanda (on evidentment, cal canviar-hi usuari pel nom del vostre usuari) ens obrirà l’arxiu config.xml a l’editor de text gedit. Haurem de canviar un “false” per “true” a la línea on diu:

option name=enable_application_indicator_support” value=“false”

De manera que ens quedarà:

option name=enable_application_indicator_support” value=“true”
Llavors desem l’arxiu i quan arranquem l’aplicació RadioTray ja ens apareixerà la nostra estimada antena a la barra superior. Però la sorpresa vindrà altra vegada quan anem a escoltar la nostra emissora preferida i apareix aquest missatge d’error:

 

“Falta un connector de Gstreamer”

El que haurem de fer és tornar al Terminal i escriure-hi: 

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Amb això és possible que encara no funcionin les emissores, haurem d’apagar l’aplicació i tornar-la a iniciar i veure si tenim sort.

 

Val a dir que en algun lloc, com aquest fòrum, parlen de suprimir pulseaudio per instal·lar-hi alsa perquè sinó cada vegada cal reiniciar RadioTray, però a mi no m’ha fet falta.
He posat RadioTray perquè es carregui en iniciar al sistema (ja explicàvem com fer-ho a l’anterior entrada), i en reiniciar l’ordinador RadioTray funcionava perfectament.

 

Pantalla de Natty Narwhal amb Ona Codinenca sonant a Radio TrayFont: LffL
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *