Instal·lació del LibreOffice 4.0 en català a l’Ubuntu

Imatge modificada del lloc web del LibreOffice (CC-BY-SA)
Ja tenim aquí la darrera versió del LibreOffice, no n’analitzarem les novetats i anirem al grà: si voleu instal·lar el LibreOffice 4.0 en català al vostre Ubuntu podeu seguir els següents pasos:
 • En primer lloc cal eliminar completament el LibreOffice que tingueu instal·lat, podeu fer-ho des d’un Terminal amb la comanda:

   sudo apt-get purge “libreoffice*.*”

 • A continuació, descarregueu-vos el paquet del LibreOffice 4.0 des d’aquí, el paquet de l’idioma català des d’aquí, i també el de l’ajuda en català des d’aquí. Si ho preferiu, féu-ho directament des de la pàgina del LibreOffice: http://www.libreoffice.org/download. Els fitxers seran a la carpeta «Baixades» de la vostra Home (carpeta d’usuari), concretament us haureu baixat els fitxers:
  • LibreOffice_4.0.0.3_Linux_x86_deb.tar.gz
  • LibreOffice_4.0.0_Linux_x86_deb_langpack_ca.tar.gz 
  • LibreOffice_4.0.0.3_Linux_x86_deb_helppack_ca.tar.gz


 • El següent pas consisteix en descomprimir aquests fitxers (podeu fer clic amb el botó dret sobre cadascun d’ells seleccionar l’opció «Extreu aquí»). En descomprimir els fitxers es crearan tres carpetes: LibreOffice_4.0.0.3_Linux_x86_deb , LibreOffice_4.0.0_Linux_x86_deb_langpack_ca i finalment LibreOffice_4.0.0.3_Linux_x86_deb_helppack_ca
 • Des del Terminal (podem prémer Alt+F2 i escriure-hi gnome-terminal), entrarem a la primera carpeta amb la comanda (on evidentment canviarem usuari pel nostre nom d’usuari, i la ruta on hi hem descomprimit el fitxer si és una altra):
 •  

  cd /home/usuari/Baixades/LibreOffice_4.0.0.3_Linux_x86_deb/DEBS
  Quan siguem en aquesta carpeta només cal executar:

  sudo dpkg -i *.deb
  A continuació entrarem a la carpeta desktop-integration:

  cd desktop-integration

  Des d’on llençarem la mateixa comanda d’abans (si ens donés algun error, potser no hem desinstal·lat correctament el LibreOffice i ens cal anar al «Gestor de paquets Synaptic» a desinstal·lar el paquet libreoffice-core):

  sudo dpkg -i *.deb
  Per instal·lar els paquets de llengua, primer cal que accedim a l’altra carpeta que hem descomprimit amb la comanda (on evidentment canviarem usuari pel nostre nom d’usuari, i la ruta on hi hem descomprimit el fitxer si és una altra): 

  cd /home/usuari/Baixades/LibreOffice_4.0.0_Linux_x86_deb_langpack_ca/DEBS
  Quan siguem en aquesta carpeta només cal executar:

  sudo dpkg -i *.deb
  Per instal·lar els paquets d’ajuda en català, primer cal que accedim a l’altra carpeta que hem descomprimit amb la comanda (on evidentment canviarem usuari pel nostre nom d’usuari, i la ruta on hi hem descomprimit el fitxer si és una altra): 

  cd /home/usuari/Baixades/LibreOffice_4.0.0.3_Linux_x86_deb_helppack_ca/DEBS

  I altra vegada (però… per fi! la darrera) quan siguem en aquesta carpeta només cal executar:

  sudo dpkg -i *.deb

  I en principi ja tindrem instal·lat el LibreOffice 4.0 en català al nostre Ubuntu 😉

  Aprofito per felicitar des d’aquí a tota la gent de Softcatalà i col·laboradors que han fet possible la traducció del LibreOffice, i animar-vos a col·laborar en el projecte: fent una donació o ajudant a traduïr-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *