style type="text/css"> #dock { top: -32px; } a.dock-item { position: relative; float: left; margin-right: 10px; } .dock-item span { display: block; } .stack { top: 0; } .stack ul li { position: relative; }
Projecte (codi) FONT DEL MARGE
Marca i comparteix

Sobre La Konfraria de la Vila del Pingüíde La Palma de Cervelló

Després de seleccionar clica sobre el botó "Vés-hi" i aniràs al punt desitjat de la pàgina actual
Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Bloc "Konsells del savi"Bloc 'Konsells del Savi' Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Palma de Cervelló Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

zero- PresentacióSobre la Konfraria de la Vila del Pingüí
A la Vila del Pingüí la gent comparteix el què sap,
el vilatans estan connectats entre sí a través de xarxes ràpides
i paguen el preu just per allò que utilitzen.

A la Vila del Pingüí els ordinadors funcionen bé,
i no hi ha pirates, ni gent que es beneficia de software
que dóna maldecaps i pantalles d'error blaves.

A la Vila del Pingüí hi ha xarxes sense fil públiques,
i el nens creixen creient que aquesta filosofia és el normal...
Volem que LA PALMA DE CERVELLÓ s'assembli a la Vila del Pingüí!

Konfrare


ú- Qui som?Sobre la Konfraria de la Vila del Pingüí

Els fundadors de La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló: Konfrare Albert, David, Oriolinux, Jove Konfrare i FraGaríSom un grup d'internautes palmarencs als que els preocupa l'accès a les noves tecnologies per a tothom, i què estem completament a favor de l'existència del software lliure, per aquest motiu vam fundar l'associació:

AMICS DEL PROGRAMARI LLIURE ASSOCIACIÓ LA KONFRARIA DE LA VILA DEL PINGÜÍ DE LA PALMA

Val a dir que quan parlem de software lliure no només ens referim a gratuït (que no sempre ho serà), sinó sobretot a l'obertura dels codis de programació. Que els codis siguin oberts implicarà que qualsevol persona (amb els suficients coneixements) pugui obrir i veure aquest codi per a introduïr-hi millores o fer-ne les pròpies adaptacions per crear software (és a dir, programes o sistemes operatius) propis. També sovint es donaran relacions de col·laboració entre el desenvolupadors del software i els usuaris: els primers posen a disposició els codis i els segons poden proposar millores del codi, fent que entre desenvolupadors i usuaris el producte final sigui millor (per saber-ne més, Viquipèdia).

Nosaltres ens definim i ens sentim catalans, i aquest fet lliga perfectament amb la filosofia del software lliure perquè el fet de què el codi estigui obert permet, per exemple, que qualsevol programa obert pugui ser traduït a qualsevol idioma sense dependre d'interessos econòmics (qui traduirà un programa a l'aranès, per exemple, si fer-ho no suposarà cap benefici econòmic?). De fet, el software lliure garanteix que la llengua catalana (o qualsevol altra llengua) sigui present en els nostres ordinadors, ja què aquest fet només depèn de la voluntat dels propis usuaris de la llengua. Així, per exemple, la web SoftCatalà presenta multitud de projectes de traducció de programari.

Nosaltres ens hem aprofitat de la dedicació d'altres, així com de la seva voluntat de posar el coneixement a disposició de tothom sense treure'n cap benefici més enllà del plaer de compartir i de ser part de la comunitat, i ara hem decidit que nosaltres també aportarem el que hem après i ho posarem a disposició dels altres perquè la cadena no es trenqui. Com que som palmarencs, i La Palma tot i ser un poble petit (ronda els 3000 habitants, dades de l'Idescat) sempre ha tingut un gran moviment associatiu possiblement fruit de la manca d'ajuntament propi en diversos moments de la història del poble (es reconeix la segregació del terme municipal de Cervelló l'any 1937, situació que s'acabarà l'any 1941. El 1976 començarà una llarga batalla per recuperar la independència, que finalment s'aconseguirà el 21 de juliol del 1998. Veure els articles: "La Palma de Cervelló será el último pueblo en independizarse" a l'hemeroteca de La Vanguardia, "Polémica por los límites del nuevo municipio de La Palma de Cervelló" a l'hemeroteca de La Vanguardia, "La Generalitat aprueba la segregación de La Palma" a l'arxiu de El País, "La Palma de Cervelló, de 3000 habitantes, estrena ayuntamiento" a l'hemeroteca de La Vanguardia).
Nosaltres volem aprofitar l'esperit associacionista del nostre poble, i per això creem aquest recurs d'àmbit local: perquè l'experiència del que fem i el que aprenem passi a ser de domini públic i per tant, de projecció global.

dos- Per què Konfraria de la Vila del Pingüí?Sobre la Konfraria de la Vila del Pingüí

  Per què Confraria?

  La Palma és una població que va establir-se a l'època medieval (voltants del segle X), essent administrada per l'important Castell de Cervelló (on va viure-hi el fill de Guifré el Pelós). De fet, un dels símbols més rellevants del poble és l'Ermita del Pla de Sant Joan (o Sant Joan de l'Erm), d'orígen romànic, i que es data als voltants de la segona meitat del segle X.
  De les definicions de confraria, que tenen el seu orígen també en aquesta época, destacariem la que ens dóna l'Enciclopèdia catalana, que diu textualment: "Associació de fidels constituïda per a l'exercici d'obres de pietat i de caritat i per a incrementar el culte públic del propi patró".
  Però ens agrada més com s'explica a la Viquipèdia, on destaquen tres aspectes:

  • No són exclusives per a un tipus de persona
  • L'objectiu fonamental és fomentar els vincles entre els membres
  • Es persegueix la protecció del Sant Patró.

  En homenatge a l'orígen medieval de La Palma de Cervelló i altres aspectes explicats aquí, hem decidit assumir el nom de confraria.

  Per què Konfraria enlloc de Confraria?

  L'ús de la K enlloc de la C té un doble sentit. Per una banda, aquesta substitució va lligada a diferents moviments socials de tipus alternatiu, com per exemple, el moviment okupa o el punk. I per altra banda, dins del món Linux, és força conegut l'escriptori KDE que posa una K al davant de totes aquelles aplicacions que crea, com ara: Konqueror, Kopete, KMail, Konversation, Kile, Kexi, Kontact, KAdressBook, AmaroK, Kaffeine, K3b, Konsole, Krfb, etc. Per tant, l'ús de la K vol ser un homenatge a aquests dos aspectes explicats.

  Per què el Pingüí?

  El pingüí és el símbol més representatiu dels sistemes operatius basats en GNU/Linux, de fet el pingüí creat per Larry Ewing el 1996 té un nom: Tux. A la nostra Konfraria adoptem a Tux com a patró.

  Per què la Vila del Pingüí?

  Vam decidir adoptar com a nom pel poble d'en Tux, el nom de la Vila del Pingüí. Aquest nom, però no l'hem inventat nosaltres. La Vila del Pingüí (Penguin Village) és el poble creat per Akira Toriyama (dibuixant manga i anime), i que apareixia a la sèrie "Dr.Slump" que es va poder veure per TV3 a mitjans de la dècada dels 80. No oblidem que TV3 no va començar a emetre fins el 1983; per tant "Dr.Slump" va ser una de les primeres sèries que vam poder veure en català.
  Obviament, relacionar Linux amb la Vila del Pingüí no és cap proesa (només cal entrar al Google i buscar aquestes paraules per veure que molts altres fanàtics de Tux han escollit aquest nom pels seus blocs, pels seus perfils, etc.). A nosaltres ens ha semblat que pel poble de Tux no hi havia nom més simpàtic i escaient que aquest, i per tant, l'hem adoptat malgrat la manca d'originalitat.

tres- L'associacióSobre la Konfraria de la Vila del Pingüí

Constitució de l'associació

El 18 de setembre de 2010 (Dia Mundial del Programari Lliure) vam fundar a La Palma l'entitat:

"AMICS DEL PROGRAMARI LLIURE ASSOCIACIÓ LA KONFRARIA DE LA VILA DEL PINGÜÍ DE LA PALMA"

L'associació tot i que funciona com a tal, està actualment pendent de l'aprovació dels Estatuts i del fet fundacional per part del Departament de Justícia (per tant encara no apareix al Llistat d'entitats de La Palma a la web del Departament de Justícia).

Membres de l'associació

Konfrares Fundadors
Konfrares
Pre-Konfrares

Actualment els habitants són (posa el ratolí sobre cada pingüí per conèixer-ne l'identitat):

1 hab
1 hab
1 hab

Estatuts de l'associació

quatre- Col·labora amb La KonfrariaAjuda a la Konfraria de la Vila del Pingüí

cinc- La nostra webSobre la Konfraria de la Vila del Pingüí

Pàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí

Hem dissenyat la nostra pàgina d'entrada a la web pensant en què s'utilizi com a pàgina d'inici. Inclou quatre buscadors: Google, Yahoo, Ixquick i CerCat. Ixquick ofereix privadesa (no es registra la IP) i una búsqueda en diferents motors de cerca alhora (els resultats apareixen amb una estrella, cada estrella és un bon resultat en un motor de cerca). CerCat és un cercador de les terres catalanes. La pàgina també inclou les deu últimes notícies de la web (a través del canal de notícies RSS).
La pàgina inclou l'accés directe a GMail, Facebook, YouTube, Messenger de Hotmail, Flickr i Creative Commons.

Canal de notícies RSS de La Konfraria de la Vila del Pingüí

Hem creat un canal de notícies de la web de la Konfraria de la Vila del Pingüí, perquè pogueu estar informats de les novetats que es van afegint a la pàgina sense necessitat de visitar-la. Les notícies que s'hi presenten equivalen als "Titulars" de la pàgina d'inici.

Actualment aquest és el nombre de subscriptors ----->

Podeu subscriure-us al Canal de Notícies RSS de la Konfraria de la Vila del Pingüí visitant aquesta pàgina (pots fer que les notícies t'apareguin a les adreces d'interès si et subscriu's des del Firefox en obrir aquest enllaç, ja que el Firefox pot usar-se com a lector de canals RSS):

Canal de notícies de la Konfraria de la Vila del Pingüí

Tenim un widget senzill que podeu afegir a la vostra web, així és com es visualitza:

<div style="background-color: none transparent;"><a href="http://www.rsspump.com/?web_widget/rss_widget/twitter_widget" title="web widget">Twitter Widget</a></div>

Per afegir-lo cal enganxar aquest codi a la vostra web o bloc:


Podeu configurar-ne diferents aspectes com l'amplada, que està preconfigurada al 70% de l'amplada de la pantalla; o bé el color de fons que està predefinit com a "none".

També podeu afegir-lo al vostre lector de Canals RSS preferit. Per Linux, per exemple, podeu utilitzar el Liferea, o bé l'Straw Feed Reader.

Una altra opció, també molt útil és subscriure-us a través del telèfon mòvil. Per fer-ho heu de buscar "Lector de Canals RSS" i afegir-hi la nostra adreça que és: http://feeds.feedburner.com/konfraria
Podeu configurar cada quan voleu que us arribin notícies de la nostra web al vostre mòvil (diàriament, setmanalment, mensualment, etc.) i així estareu al corrent de les novetats de la nostra web sense necessitat de visitar-la.

Finalment l'opció més senzilla per a aquelles persones que no volen complicar-se la vida és subscriure's a través del correu electrònic. Les notícies de la web us arribaran al vostre correu a mesura que es vagin produïnt. Per realitzar la subscripció cal omplir les dades i després clicar sobre el botó "Subscriure'm":

Escriu la teva adreça de correu electrònic:

delivered by FeedBurner

Dimensions de la web

08/08/10Espai ocupat en KbRelatiu detallatRelatiu paquetsReal detallatReal paquets
      
LA KONFRARIA DE LA VILA DEL PINGÜÍ5061,2071,28%71,28%20,24%20,24%
KASA MEVA ÉS KASA VOSTRA  28,72% 8,16%
Sopar Homes i Dones782,4011,02% 3,13% 
Slàlom del Kinto623,408,78% 2,49% 
Romiatge a Montserrat633,008,92% 2,53% 
  0,00% 0,00% 
TOTAL RELATIU7100,00100,00%100,00%  
      
TOTAL REAL25000,00  28,40%28,40%

Estadístiques de la web

La nostra idea és oferir-vos un resum de les estadístiques de la nostra web periodicament. Les estadístiques estan realitzades amb Google Analytics. Us oferirem sempre el mateix tipus d'informació des del gener fins el darrer mes, i els arxius PDF de les estadístiques anuals estaran disponibles per a descarregar.
Consultar arxius PDF amb les estadístiques dels darrers anys:

  2010    2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020  
Arxius PDF de les Estadístiques
PDF
          

Estadístiques des del gener fins el darrer mes:

La web i els cercadors

Volem que sapigues què ens preocupem d'estar accessibles i de què sigui fàcil trobar-nos. Per altra banda, també volem que sapigues que hi ha vida més enllà de Google, i et volem donar a conèixer altres possibilitats. La paraula clau per trobar-nos és KONFRARIA (alguns com Yahoo provaran donar-te resultats de CONFRARIA, cal dir-li que només vols resultats de KONFRARIA), però també pots provar altres opcions com ara LINUX LA PALMA DE CERVELLÓ:

Pots trobar-nos als cercadors i directoris en català:Pots trobar-nos als cercadors:Fins i tot ens localitzen cercadors rusos, japonesos o australians:També pots trobar-nos als metacercadors:

La web i els navegadors

La nostra web està optimitzada per al navegador Mozilla Firefox , però també està provada i té una visualització molt correcte sota els navegadors Google Chrome , Opera , Safari i Konqueror .
La nostra intenció és aconseguir la millor visualització possible pel navegador Internet Explorer , i sovint ho aconseguim, però per principis no crearem una pàgina especial per a aquest navegador (com molts dissenyadors web es veuen obligats a fer). Disculpem les molèsties si la pàgina no es veu correctament sota aquest navegador i us animem a provar alguna de les alternatives abans plantejades (Firefox, Chrome, Opera o Safari -que a part de per Mac també pot utilitzar-se sota Windows-. Konqueror és un navegador que només funciona sota Linux).Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack