style type="text/css"> #dock { top: -32px; } a.dock-item { position: relative; float: left; margin-right: 10px; } .dock-item span { display: block; } .stack { top: 0; } .stack ul li { position: relative; }
Projecte (codi) FONT DEL MARGE
Marca i comparteix

Volem Guifi·net a la Vila del Pingüíés a dir, a La Palma de Cervelló

Després de seleccionar clica sobre el botó "Vés-hi" i aniràs alpunt desitjat de la pàgina actual
Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí La KonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Bloc "Konsells del savi"Bloc 'Konsells del Savi' Kanals RSSKanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Una pinzellada de Guifi·netExemples sobre que és el que volem portar a La Palma 1. Pàgina principal de Guifi·net.
 2. Guifi·net, membre del Catnix.
 3. Mapa del desplegament de Guifi·net.
 4. Pressupost d'exemple d'un supernode
 5. Directori d'instal·ladors de Guifi·net.

 6. Vídeo amb exemples d'instal·lacions Guifi·net.
 7. Vídeo amb muntatge d'un súpernode Guifi·net a Terrassa.

 8. Full informatiu del Desplegament de Guifi·net a Torrelles de Llobregat.
 9. Full informatiu de la Guifi·net a Sabadell.

 10. Vídeo d'una notícia en què es parla de Guifi·net al Telenotícies de TV3.
 11. Vídeo d'una notícia en què es parla de Guifi·net a LaGranadaTV.com.

Guifi·net Fase α-alpha del desplegamentFull de ruta de la fase gestacional del desplegament de Guifi·net a La Palma

EXPLICANT LA IDEA

  Sopar col·lecta: falta confirmar data (serà després de les festes de Nadal)
 • S'anunciarà a través del Facebook de La Konfraria en forma d'esdeveniment.
 • Cerca d'instal·ladors i comerços de la zona interessats a participar de Guifi·net
 • Explicació del projecte d'adhesió a Guifi·net
 • Informar sobre on poden rebre formació suport, ajuda, etc.
 • L'instal·lador d'antenes palmarenc Jaime ens mostra interès en participar del projecte.
 • L'electricista palmarenc Adrià H. ens mostra interès en participar del projecte.
 • L'electricista palmarenc Marc R. ens mostra interès en participar del projecte.
 • Qualsevol que hi estigui interessat pot adreçar-se a .
 • El·laboració del calendari del desplegament de Guifi·net a La Palma
 • Volem crear un calendari on projectar els terminis per poder desplegar Guifi·net a La Palma, aquest calendari hauria d'estar creat abans d'acabar el mes de març.
 • El·laboració d'un anunci per TV La Palma
 • Estem creant un anunci informatiu sobre Guifi·net i La Konfraria amb el suport de l'Andreu R. i el Dani L., per poder emetre'l per TV La Palma.
 • Divendres 12 d'agost de 2011 a l'Slàlom del Kinto
 • Parada al XVIIè Slàlom del Kinto (Festa Major), s'ha muntat una parada per servir quintos de cervesa en l'emblemàtic Slàlom del Kinto de La Palma. S'han servit més de 150 quintos i la recaptació ha estat de 105,26€, diners que aniran destinats a finançar el muntatge del primer súpernode. Gràcies als organitzadors de l'Slàlom per convidar-nos a participar-hi!.
 • Dijous 4 d'agost de 2011 a l'Ajuntament de La Palma
 • Reunió amb el Regidor de Comunicacions de l'Ajuntament de La Palma. Assisteixen a la reunió els Konfrares David i Albert. Reunió en què des de l'Ajuntament bàsicament sen's explica que requereixen de temps per poder iniciar el projecte perquè volen fer-ho ben fet, amb un bon assessorament, garanties respecte a la responsabilitat civil, legalitat, etc. Nosaltres plantegem que pensem que es podria iniciar el muntatge del 1er súpernode en breu. S'evidencia la diferència de tempos, i acordem que nosaltres iniciarem la xarxa de forma experimental, i quan ells tinguin novetats ja ens citaran per iniciar la participació de l'Ajuntament en el projecte.
 • Dijous 14 de juliol de 2011 a l'Ajuntament de La Palma
 • Reunió amb el Regidor de Comunicacions de l'Ajuntament de La Palma. Assisteix a la reunió el Konfrare Albert. Presentem un pla d'actuació concret per iniciar el desplegament de Guifi·net a La Palma, amb els pressupostos pertinents (cost aproximat de 1 súpernode amb proxy al Poliesportiu: entre 263,63€ i 240,08€). Plantegem que amb els diners recollits a les guardioles i aportacions personals, nosaltres estem disposats a finançar el cost d'1 antena sectorial (Interline INT-SEC-17-5X-HV) que té un cost de 81,06€.
  S'arriba als següents acords:
  1. La Regidoria estudiarà la viabilitat del projecte amb l'enginyer tècnic
  2. La Regidoria estudiarà la viabilitat per assumir el cost del material
  3. La Regidoria estudiarà la contractació d'un augment en l'ample de banda del Poliesportiu, per poder exercir de proxy
  4. La Regidoria proposarà la creació d'un conveni de col·laboració amb La Konfraria que reculli, entre d'altres, l'aspecte Guifi·net.
  5. Es fixa una nova data de reunió, el 4 d'agost per valorar com s'ha avançat en aquests punts. Demanem que hi sigui present l'enginyer tècnic.
  Per part nostre, suggerim la subscripció a les llistes de Guifi·net, així com els adrecem per a consultes legals, etc. a la Fundació Guifi·net
 • Divendres 8 de juliol de 2011
 • Recollida de guardioles i recompte, s'han recollit les guardioles i la quantitat recaptada ha estat de 63€, aquests diners aniran destinats a co-finançar el muntatge del primer súpernode. Gràcies a tots per participar-hi.
 • Dissabte 15 de maig de 2011 al Bloc "Konsells del Savi"
 • Presentació del projecte de desplegament de Guifi·net a La Palma. Després de la presentació dels programes electorals de la campanya per a les eleccions municipals, en haver aparescut Guifi·net en algunes d'aquestes presentacions, hem volgut fer públic el projecte (amb els pressupostos) perquè tothom el conegués, n'hem fet difusió a través de Twitter, Facebook, i també l'hem donat a conèixer a la comunitat de Guifi·net a través de les llistes de correu "Usuaris" i "Barcelonés". Pots consultar-lo clicant Projecte (amb pressupostos) de XOLN Guifi·net a La Palma de Cervelló i presència als programes electorals.
 • Dijous 24 de març de 2011 a l'Aliança Palmarenca
 • Reunió oberta per projectar el desplegament de Guifi·net a La Palma, assisteixen a la reunió els Konfrares David, Roger i Albert; també en Xavi A. i el Jordi B. La reunió sobretot ens serveix per parlar de l'estat actual del projecte i per explicar-lo perquè tothom el conegui en profunditat (el Xavi i el Jordi s'afegeixen avui al grup). Respecte al sopar col·lecta s'ha estat mirant i és difícil trobar dates, es planteja fer-lo a l'estiu. Surt la idea de participar d'alguna manera o fer algun tipus de campanya econòmica per l'Aplec al Pla de Sant Joan 2011, es gestionarà a través de la llista de correu de la-konfraria-guifi-la-palma. Reunió íntima però profitosa.
 • Dimecres 23 de febrer de 2011 a l'Ajuntament de La Palma
 • Reunió amb l'Equip de govern (LPS-PSC). Assisteixen a la reunió el regidor Francesc C., Konfrare Oriolinux, Konfrare Albert i Pre-Konfrare Pingüí de Humboldt (Enric). Presentem un primer esborrany del projecte de desplegament de Guifi·net a La Palma, amb els pressupostos pertinents (cost aproximat de 4 súpernodes amb enllaços troncals a Corbera, Cervelló i Molins: 2.300€). També avancem un llistat de tasques que l'Equip de govern hauria d'empendre en cas de voler iniciar el projecte. Aquest projecte quan el tinguem una mica més ben acabat el farem públic a través de la nostra web.
 • Dijous 17 de Febrer de 2011 a l'Aliança Palmarenca
 • Reunió amb Salvador S. (Guifi·net Corbera) per projectar enllaços i anar concretant el pressupost: Assisteixen a la reunió Salvador S. (Guifi·net Corbera), Óscar F. (Guifi·net Cervelló), Konfrare Oriolinux i Konfrare Albert. Discutim sobre el disseny de la xarxa a La Palma de Cervelló, aspectes tècnics dels enllaços i el material necessari (i pressupost). El resultat de la reunió són la projecció dels enllaços al mapa de Guifi·net que podeu consultar aquí, hi ha enllaços interns i cap a altres poblacions (Corbera de Llobregat, Cervelló i Molins de Rei). Un apunt: Canviem el nom del súpernode LPalDCRepetidorTV per LPalDCDipòsitAigua, ja que aquesta ubicació sembla més factible.
 • Dissabte 12 de Febrer de 2011
 • Posem en funcionament una llista de correu a Yahoo Groups anomenada la-konfraria-guifi-la-palma a través de la que comunicar-nos i treballar conjuntament. Podeu demanar la subscripció a la llista i aquesta serà revisada. Aquesta llista és únicament per als implicats en l'el·laboració del projecte de desplegament de Guifi·net a La Palma que evidentment està obert a la participació de qui ho desitgi. També estem en contacte amb la comunitat de Guifi·net a través de les seves llistes de correu (concretament a Usuaris i a Barcelonès, podeu veure totes les llistes existents a: http://guifi.net/llistes).
 • Dijous 10 de Febrer de 2011 a l'Aliança Palmarenca
 • Reunió oberta per projectar el desplegament de Guifi·net a La Palma, assisteixen a la reunió els Konfrares Albert, David, Oriolinux, Roger i FraGarí; també Josep M., Lluís B., Enric B., Marc R. (instal·lador), Mireia R., Andreu R., Dani L. i Òscar (Guifi·net Cervelló).
  La reunió serveix per explicar l'estat de la situació i les tasques pendents, i organitzar grups de treball. La presència de l'Òscar de Guifi·net Cervelló ens anima a projectar un súpernode al Polígon de Can Mascaró que podria enllaçar-se amb LPalDCRepetidorTV, amb un súpernode que des de Cervelló volen crear a Can Paulet (que alhora podria enllaçar amb el de LPalDCCanLLopart), i amb algun dels súpernodes projectats a Molins de Rei (MdRNtraLurdes7 o MdRNTiBages26), a més permetria la connexió a la xarxa a Can Vidal. També es concreta l'inici de la redacció del projecte i l'el·laboració del guió de l'anunci per TV La Palma a través de Google Docs, decidim crear una llista de correu a través de Yahoo Groups per comunicar-nos i marquem com a prioritat la creació d'un calendari del desplegament de Guifi·net a La Palma.
 • Dilluns 24 de Gener de 2011: Esboç de pressupost
 • Esboç de pressupost: Gràcies a l'intercanvi de correus electrònics amb Salvador S., que porta el tema de Guifi·net a Corbera de Llobregat, ens atrevim a fer un esboç de material que necessitaríem i el seu cost aproximat. Aquests primers esboços de pressupost contemplen dos súpernodes (1 amb enllaç a Corbera), i un súpernode amb proxy; estant els 3 súpernodes mallats (enllaçats) entre sí. Els càlculs ens porten a un cost d'entre 1.000€ i 1.500€; essent aquestes xifres orientatives i provisionals.
 • Dijous 20 de Gener de 2011 a l'Aliança Palmarenca
 • Experimentació possible ubicació de supernodes: Els Konfrares David, Oriolinux i Albert ens trobem a l'Aliança Palmarenca per començar a marcar alguns supernodes al mapa de Guifi·net de La Palma de Cervelló per estudiar distàncies i visibilitats entre ells. Nosaltres hem marcat tots els nodes existents a La Palma a excepció de LPalDCcamidelRoure. Podeu consultar el resultat de la feina feta clicant sobre la imatge:


  Cliqueu al node que volgueu consultar, i després a l'apartat Distàncies per veure la distància i visibilitat amb altres nodes (per veure els de La Palma desmarqueu la casella Només supernodes). Si cliqueu Mapa de perfil podreu veure la distància i visibilitat del node seleccionat amb el punt que vulgueu del mapa, per exemple casa vostra (cal clicar sobre el mapa). Així ens anem fent una idea de les possibilitats que ofereix La Palma. Podeu enviar-nos suggerències o comentaris a .
 • Dimarts 11 de Gener de 2011 a Cornellà de Llobregat
 • Reunió Guifilab: Els Konfrares David, Oriolinux i Albert i l'electricista Marc R. assisteixen a la trobada Guifilab i allà comparteixen les inquietuts al voltant del projecte de desplegament de Guifi·net a La Palma. Miren d'aclarir dubtes sobre aspectes tècnics referents a la instal·lació dels nodes i supernodes, així com sobre com realitzar la sortida a internet a través d'un proxy i formes de fer-ho.
 • A partir del divendres 31 de Desembre de 2010 a Pròxim Roca i al Forn Pastisseria Pascual
 • A partir del 31 de desembre també trobareu una guardiola al supermercat Pròxim Roca (Cal Roca) i al Forn Pastisseria Pascual per recollir diners per poder instal·lar un primer supernode a La Palma de Cervelló.


  També trobareu guardioles a la Biblioteca Municipal de La Palma, la perruqueria Raül, a la botiga de pollastres i menjar preparat La Palmarenca i a l'Autoservei Tintoré (Ca la Tresona). Qualsevol aportació és vàlida.
  Les donacions superiors a 50€ tindran consideració d'apadrinament del supernode (l'antena). Si voleu apadrinar aquest 1er supernode ens ho podeu fer saber a través de
 • A partir del dijous 23 de Desembre de 2010 a l'Autoservei Tintoré (Ca la Tresona)
 • A partir del 23 de desembre també trobareu una guardiola a Ca la Tresona (Autoservei Tintoré) per recollir diners per poder instal·lar un primer supernode a La Palma de Cervelló.


  També trobareu guardioles a la Biblioteca Municipal de La Palma, la perruqueria Raül i la botiga de pollastres i menjar preparat La Palmarenca. Qualsevol aportació és vàlida.
  Les donacions superiors a 50€ tindran consideració d'apadrinament del supernode (l'antena). Si voleu apadrinar aquest 1er supernode ens ho podeu fer saber a través de
 • Dimecres 22 de Desembre de 2010 a la Biblioteca de Cervelló
 • Presentació a la població per iniciar Guifi·net a Cervelló: Assisteixen a la presentació els veïns interessats en el projecte. Lidera la proposta Paco S. de Cervelló i l'acompanyen en la presentació l'Eduard (Barcelona, Eixample) i el Xavier (que té un node a Torrelles amb visibilitat cap al Paco), ambdos ja connectats a Guifi·net. De la Konfraria assisteix a la presentació Konfrare Albert. La reunió serveix per conèixer-nos i compartir projectes, situacions, etc. També parlem de possibles ubicacions de súpernodes i de formes de desplegar la xarxa, així com d'oferir-nos suport mutu.
 • Dimarts 14 de Desembre de 2010 al CEIP El Solell
 • Proposta a la direcció del CEIP El Solell d'adquisició d'un súpernode a través de l'AMPA: Assisteixen a la reunió Joaquim el director del CEIP El Solell, Míriam la presidenta de l'AMPA El Solell i de La Konfraria hi assisteix Konfrare Albert (també de la Junta de l'AMPA). S'exposa la possibilitat de què l'AMPA adquireixi un súpernode per donar internet als alumnes a través de la xarxa Guifi·net. L'ubicació del súpernode seria a l'edifici de l'escola i es planteja oferir internet als alumnes del CEIP en horari no escolar (de 17h a 8h, per exemple). Vam donar-los un full-resum informatiu que podeu consultar clicant l'enllaç. S'estudiarà la proposta, especialment la seva viabilitat així com aspectes legals.
 • A partir del dissabte 11 de Desembre de 2010 a diferents comerços
 • A partir del cap de setmana de l'11 i 12 de desembre iniciem una campanya per recollir diners per poder instal·lar un primer supernode a La Palma de Cervelló. Podreu trobar guardioles com la de la imatge en diferents ubicacions com la Biblioteca Municipal de La Palma, la perruqueria Raül o la botiga de pollastres i menjar preparat La Palmarenca.

  Qualsevol aportació és vàlida.
  Les donacions superiors a 50€ tindran consideració d'apadrinament del supernode (l'antena). Si voleu apadrinar aquest 1er supernode ens ho podeu fer saber a través de
 • Dimarts 30 de Novembre de 2010 al local de CIU La Palma
 • Reunió amb l'Oposició (CIU): Assisteixen a la reunió el cap de l'oposició Pep Ll. i Judith M., per part de Guifi·net hi assisteix Gil F., i de La Konfraria hi assisteixen Konfrare David i Konfrare Albert. S'exposa la voluntat de desplegar a La Palma la xarxa Guifi·net i s'explica quin n'és el seu funcionament. Vam donar-los un full-resum informatiu que podeu consultar clicant l'enllaç.
 • Dimecres 24 de Novembre de 2010 a l'Ajuntament de La Palma
 • Reunió amb l'Equip de Govern (LPS-PSC). Assisteixen a la reunió l'alcalde Xavi G. i el regidor Francesc C., per part de Guifi·net hi assisteix Gil F., i de La Konfraria hi assisteixen Konfrare Oriolinux, Jove Konfrare i Konfrare Albert. S'exposa la voluntat de desplegar a La Palma la xarxa Guifi·net i s'explica quin n'és el seu funcionament. Vam donar-los un full-resum informatiu que podeu consultar clicant l'enllaç.
 • Dilluns 23 de Novembre de 2010 al CEIP El Solell
 • Proposta a l'AMPA adquisició d'un súpernode: Assisteixen a la reunió la Junta de l'AMPA El Solell, la regidora d'Educació Roser C. i de La Konfraria hi assisteix Konfrare Albert (de la Junta de l'AMPA). S'exposa la possibilitat de què l'AMPA adquireixi un súpernode per donar internet als alumnes a través de la xarxa Guifi·net. Vam donar-los un full-resum informatiu que podeu consultar clicant l'enllaç.
 • Dimarts 9 de Novembre al Casal La Mola de Molins de Rei
 • Reunió amb Gil F., un dels fundadors de Guifi·net, amb Konfrare David i Konfrare Albert. La reunió dura 3 hores i serveix per entendre el concepte de la xarxa Guifi·net.
 • 23 i 24 d'Octubre de 2010 a la V Fira del Mineral i de la Pedra de La Palma
 • La Konfraria realitza una recollida de signatures per tenir a La Palma una xarxa lliure, gratuïta i neutral en el marc de la V Fira del Mineral i de la Pedra. També col·labora en aquesta recollida de signatures l'empresa d'informàtica SAI. Es recullen 310 signatures en aquell cap de setmana. Més informació a La Palma vol una connexió a internet lliure i gratuïta.
Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack