Maverick Meerkat

Maverick Meerkat
El dia 10 del 10 del 2010 s’ha publicat l’Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.
Voltant pel món ubuntaire llegeixo que Ubuntu voldria venir a dir, en alguna estranya i antiga llengua africana, humanitat cap els altres, tot referint-se a la nova distribució l’Ubuntu 10.10 que porta l’esperit de Linux al món del programari. Encara en el món ubuntaire continuo llegint que Maverick Meerkat, es podria traduir com a suricata rebel o inconformista (ja estem acostumats al zoo ubuntenc de les diferents distribucions: karmic koala, lucid lynx…).
Des de la comunitat ubuntaire s’han considerat els suricates com animals àgils, ràpids i sociables, que són les característiques en que es centra aquesta nova versió. El terme de rebel o inconformista s’associa als ànims constants de canvi i millora.
Doncs aixó… ja tenim la nova versió de l’Ubuntu, la 10.10, amb molts canvis tot i que potser cap d’ells és un canvi espectacular; ja que el canvi més espectacular va ser amb el 10.04 (sobretot a nivell d’interfície gràfica).
Un canvi important és el centre de programari de l’Ubuntu, que per exemple inclou un historial per saber quan hem instal·lat, desinstal·lat, actualitzat una aplicació o una llibreria.
Una altra novetat és el Gnome 2.32, tot i que no aporta massa canvis a l’escriptori, el que sí proporciona és més estabilitat i eficiència. A més a més, ha canviat el seu navegador per defecte, el konqueror, tornant a posar el Rekonq.

Descàrrega: ubuntu.cat

Ego sum dKonfrare (David)

 

 

1 thought on “Maverick Meerkat

  1. M'ha agradat el post, una presentació diferent del nou Maverick Meerkat. Sobretot m'ha agradat que ens recordessis quin és el verdader esperit que hi ha darrera de l'Ubuntu.

    Només matitzar que el navegador de l'Ubuntu continua essent el Nautilus, i que el canvi de Konqueror per Rekonq només afecta a la distribució Kubuntu 10.10 (és a dir, l'Ubuntu que enlloc de Gnome utilitza l'escriptori KDE).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *