El menú principal de la web de l’Ajuntament de La Palma de Cervelló ja funciona amb Firefox, Chrome, Safari, Opera, etc., gentilesa de La Konfraria de La Vila del Pingüí

La pàgina web de l’Ajuntament de La Palma de Cervelló va crear-se cap a l’any 2000 a partir de l’oferiment d’un estudiant de La Palma que realitzava el projecte de final de carrera. Des de llavors se n’han anat actualitzant els continguts, però mai s’havia realitzat un canvi substancial en el codi de la pàgina.
Evidentment en el moment en què es va crear la pàgina el navegador predominant era l’Internet Explorer, però des de llavors n’han sorgit molts d’altres que afortunadament han fet que el monopoli respecte als navegadors s’acabés.
És per a aquest motiu que en aquella web es van trobar amb què concretament un tros de codi només el podia reconèixer l’Internet Explorer; ni més ni menys que el Menú Principal!!.
Això va obligar a posar un rètol que hi deia:
“Obrir amb Internet Explorer”
Detall que feia la pàgina pràcticament inutilitzable, i inutilitzable del tot per als usuaris de Linux (pingüins) de La Palma.
Des de La Konfraria de La Vila del Pingüí, ens semblava horrorós que la web de l’Ajuntament només fos accessible a través d’Internet Explorer i és per aquest motiu que a principis d’abril de 2011 vam decidir col·laborar amb l’Ajuntament i vam crear un petit arxiu HTML que permetia que el menú pogués ser usable des de qualsevol navegador: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Konqueror, etc.
Segur que als usuaris de la web de l’Ajuntament de La Palma els agradarà aquesta aportació desinteressada de La Konfraria; la veritat és que l’assumpte no tenia massa complicació, però algú havia d’entretenir-se a fer-ho: els petits canvis són poderosos (palmarencs, sou una mica més lliures).
Per cert, pots provar el nou menú visitant la pàgina web de l’Ajuntament de La Palma de Cervelló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *