Sant Jordi 2014

llibres exposats

L’any passat vam rebre una proposta de l’ajuntament per participar a la fira de Sant Jordi, que a banda de la ja típica parada de llibres de la papereria La Xaropa havia de constar de més estants de comerços i associacions. Des de la Konfraria hi vam participar amb una parada que va tenir una bona acollida entre els curiosos que passaven per la fira. Això ens va animar a donar un pas més i contribuir a la diada de Sant Jordi de la millor manera en que ho podem fer: distribuint llibres amb llicències Creative Commons (CC). A més, volíem aprofitar per donar a conèixer el taller per aprendre a editar la wikipedia que farem el 17 de juny.

La Wikipedia no necessita cap presentació sent una enciclopèdia amb més de 30 milions d’articles en 287 idiomes diferents escrits pels propis usuaris. Des de fa 13 anys ha sigut un dels millors exemples de com de beneficiós pel conjunt de la societat pot ser el lliure accés a la informació i el treball col·laboratiu entre usuaris. A la Konfraria hi volem participar organitzant aquest taller d’editatge el 17 de juny que a més comptarà amb la presència del wikipedista Àlex Hinojo (@kippelboy). Aviat ús informarem més sobre aquesta activitat, però si més no, la volíem presentar el dia de Sant Jordi.

El Konfrare Travet i jo enllestint els últims preparatius
Pel que fa als llibres, teníem setze llibres de vuit títols diferents sobre temes relacionats amb el software lliure, la cultura lliure i les noves xarxes socials. La peculiaritat d’aquests llibres és que els 8 títols estan editats sota una llicència CC, aquestes llicències que reconeixen l’autoria de l’obra però permeten a l’autor triar que se’n pot fer amb la seva obra; si permetre’n la distribució, la creació d’obres derivades o insclús triar si tercers en poden fer un ús comercial o no. I tot això sense pagar cap canon! Espero que també ho trobeu fascinant.
Aquests llibres els vam aconseguir a través de Virus Editorial, una editorial de Barcelona compromesa amb tot tipus de moviments socials que treballen per aconseguir una societat més horitzontal i justa. Tenen la seva pròpia línia editorial que edita llibres en llicències CC. A més, també distribueixen llibres de Traficante de Sueños, una editorial que publica tots els seus textos amb aquesta llicència.
Per cada Sant Jordi, Virus Editorial prepara una gran quantitat de títols perquè diferents col·lectius puguin distribuir-los i fer una mica de campanya econòmica. Com a condició, cada col·lectiu pot emportar-se només dos exemplars de cada llibre i és una llàstima perquè em sembla que més d’un konfrare es va quedar sense el seu exemplar de “El Lado Oscuro de Google”, un dels llibres que teniem a la parada.
Durant el dia de Sant Jordi, vam estar a una parada a la Plaça Cervantes. La veritat és que hi havia força gent tot i que bàsicament l’atenció del públic va anar cap a les actuacions musicals que es van fer a la plaça durant tota la tarda. No obstant això, vam vendre la meitat dels llibres, que per ser la primera vegada que fem alguna cosa semblant i tenint en compte que no oferíem cap novel·la, no està pas malament.
Treballar amb Virus Editorial ha estat un plaer, com a membres d’una associació dedicada a la difusió del programari lliure sempre és agradable veure que hi ha qui s’encarrega de difondre la cultura lliure més enllà del programari.

Hi havia força gent a la plaça però s’ha de reconèixer que la nostra parada no era la més concorreguda
foto: Punt Jove la Palma

I ja com a apunt personal no vull deixar de comentar que em va semblar que va passar menys gent a preguntar sobre que estàvem fent a la plaça respecte l’any passat. No sé si es va deure a que teníem l’escenari just enfront i tot el públic estava donant-nos l’esquena o si és que la distribució de la plaça no animava a passejar per les paradetes. Encara que també és possible que la gent ja ens te massa vistos i no acaben d’entendre a que ens dediquem! En fi, l’any que ve més i millor

Si algú vol algun dels llibres que van sobrar els tindrem fins el dia 8 de maig i són els següents:
-Guía Para realizar asambleas
-En el acuario de Facebook
-Kit de lucha en internet
-Por una cultura libre
-la Tragedia del Copyright

Salut i vigileu amb les macros ocultes
k.pepux

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *